STEK gecertifieerde monteurs Gratis projectadvies Betalen na installatie Ook voor onderhoud kunt u bij terecht

Thuiswerken in coronatijd leidt tot recordverkoop airco’s

Directeur Henry Kruiper denkt dat de stijging  van airco in huis wordt veroorzaakt doordat steeds meer mensen thuiswerken en doordat mensen geld overhouden door een geannuleerde vakantie. “Daarbij is er ook de wens voor meer comfort thuis. We zijn het gewend om op kantoor en in de auto koeling te hebben. De steeds warmere zomers en het thuiswerken zorgen ervoor dat mensen dat ook thuis willen.”

Deze installateurs hebben het druk. Ze monteren zo’n drie airco’s op een dag: lees verder

 

Een hittegolf. En binnen is het ook al zo warm. En toch moet je thuiswerken. Zeker in deze coronatijd verlang je misschien naar een koel kantoor. Maar hoe kun je toch veilig en productief thuiswerken met deze hitte? Kies voor airco op je thuiswerkplek.

Moet mijn werkgever zorgen voor een airco of ventilator bij thuiswerken?

Nee, niet alle regels die van toepassing zijn op het werken op kantoor gelden voor thuiswerken. Je werkgever heeft geen verplichting om te zorgen voor een koele werkplek en moet je dus niet verplicht voorzien van een airco. Maar overleg wel met hem/haar wanneer het bij jou thuis erg warm is. Bespreek dan bijvoorbeeld:

  • Het aanpassen van je werktijden. Bijvoorbeeld aan de randen van de dag werken als het koeler is in je werkruimte;
  • Extra pauzes nemen, in een koele ruimte, misschien ook buiten in de schaduw of even een verfrissende douche nemen;
  • Sommige kantoren beginnen langzaamaan weer open te gaan. Als het echt niet te doen is thuis, kun je misschien afspraken maken om toch op kantoor te werken (met inachtneming van alle richtlijnen)
 

Extra last door ziekte?
Sommige werknemers hebben extra last van de hitte, omdat ze bijvoorbeeld een chronische ziekte hebben zoals een hartaandoening of suikerziekte. Heb jij extra last van de hitte door een ziekte, bespreek dat met de bedrijfsarts. De bedrijfsarts geeft advies over wat je het beste kunt doen.

Het is erg warm op mijn thuiswerkplek. Wat kan ik zelf doen?

Het werk achter een bureau is meestal niet zo intensief, dat je lichaam te veel opwarmt. De risico’s van hitte op de thuiswerkplek zijn vaak dus laag. Een te warme thuiswerkplek zorgt wel voor een rotgevoel en een lagere productiviteit.

Onze tips voor aangenaam werken:

  • Trek luchtige kleding aan;
  • Drink extra (water);
  • Ventileer je werkruimte. Zet een raam open zodra het buiten koeler is dan binnen. Bijvoorbeeld  ‘s ochtends vroeg en ’s avonds;
  • Maak tijdig gebruik van zonwering. Houd bijvoorbeeld gordijnen dicht om zonlicht te weren;
  • Koop een ventilator (deze kosten kun je dus niet declareren bij je werkgever);
  • Voldoende ruimte? Richt je werkplek in aan de noordkant van de woning

Mocht je net als een groot deel van Nederland nou twijfelen over airco op je thuiswerk plek of slaapkamer neem dat geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag over een airco oplossing voor thuis.

 

Airco Keuzehulp

Beantwoord een paar vragen en wij helpen je graag verder!