STEK gecertifieerde monteurs Gratis projectadvies Betalen na installatie Ook voor onderhoud kunt u bij terecht

Het wordt steeds warmer in nederland,
daarom kiezen steeds meer mensen voor een vaste airco

Warmste in 1400 jaar
Laatste 3 decennia
De zeespiegel stijgt met 25 tot 80cm
aan onze kust in 2085
0,2% kans op een elfstedentocht
in 2050
Previous slide
Next slide
RECORD AANTAL TROPISCHE DAGEN OP RIJ

In de zomer van 2020 werd in De Bilt op acht opeenvolgende dagen meer dan 30 graden gemeten. Nog nooit eerder sinds het begin van de metingen telde De Bilt zoveel tropische dagen achter elkaar. Het record stamde uit 1975 en 1941, beide jaren telden 6 tropische dagen op rij. In het zuiden werd in de zomer van 1976 maar liefst vijftien opeenvolgende dagen meer dan 30 graden gemeten.

RECORD HOOGSTE TEMPERATUUR

De hoogste temperatuur in Nederland sinds het begin van de metingen is 40.7°C op 25 juli 2019 in het Noord-Brabantse Gilze-Rijen. In de zomer van 2019 kwam voor het eerst in Nederland de temperatuur boven de 40°C.

KUSTPROVINCIES

In de kustprovincies is tropische warmte door het koudere zeewater uitzonderlijker, maar bij aflandige wind wordt ook hier soms de 30 graden overschreden.

ZOMERSE DAGEN STEEDS VAKER EN VROEGER

De opwarming van ons klimaat is overduidelijk terug te zien in de toename van het aantal warme, zomerse en tropische dagen. Ook valt de eerste datum waarop een warme, zomerse of tropische dag in een jaar voorkomt gemiddeld steeds eerder. Eerder belichtten we al de steeds frequentere en vroegere warme dagen, vandaag doen we hetzelfde met zomerse dagen.

Vandaag kwam het op veel plekken tot een zomerse dag, een dag met een maximumtemperatuur van 25,0 graden of hoger. Als het vandaag ook in de Bilt tot een zomerse dag komt is dit vroeger dan het langjarig gemiddelde, want in de periode 1981-2010 viel de eerste officiële zomerse dag gemiddeld op 18 mei. Over de periode 1991 tot nu valt de eerste warme dag gemiddeld op 14 mei.

AANTAL OFFICIËLE ZOMERSE DAGEN SINDS BEGIN VAN METINGEN VERDUBBELD!

Een officiële zomerse dag is een dag waarop de temperatuur op hoofdstation De Bilt stijgt tot zomerse waarden. Het aantal officiële zomerse dagen per jaar is ten opzichte van 30 jaar geleden met maar liefst 56% toegenomen. Zo kwamen in de periode 1961-1990 gemiddeld 18 officiële zomerse dagen per jaar voor, in de periode van 1991 tot nu is dat aantal gestegen naar 28 officiële zomerse dagen!

Ten opzichte van de periode 1901-1930, het begin van de metingen, is het aantal officiële zomerse dagen meer dan verdubbeld. In die periode kwamen er per jaar gemiddeld 13 zomerse dagen voor. Nu hebben we dus 115% meer officiële zomerse dagen.

meer informatie over airco vind u op arico

 

 

We helpen u graag met het kiezen van de juiste oplossing! Bent u er nog niet helemaal uit? Neem contact met ons op zodat we u kunnen helpen met kiezen!

Airco Keuzehulp

Beantwoord een paar vragen en wij helpen je graag verder!