STEK gecertifieerde monteurs Gratis projectadvies Betalen na installatie Ook voor onderhoud kunt u bij terecht

In de zomer geen monteurs voor installatie airco

Bent u afgelopen zomer ook geconfronteerd met de enorme wachttijden voor een airco monteur? Ook wij hebben helaas een aantal klanten moeten teleurstellen. We lopen even samen met u door de belangrijkste oorzaken heen.

Wilt u dit jaar voorkomen dat u weer zomerse nachten moet doorbrengen zonder verkoeling met airco? Wees er dan snel bij. Onze monteurs hebben tot maart 2021 nog genoeg tijd. Wij helpen u graag, neem een kijkje op onze homepagina voor een overzicht van onze oplossingen.

Installateurs van airconditioningsystemen kunnen het werk momenteel nauwelijks bijbenen. Door de coronacrisis en het warme weer rijst vooral de vraag van particulieren de pan uit, zegt brancheorganisatie Techniek Nederland tegen NU.nl.

VEEL vraag naar airco in de zomer, WEINIG GECERTIFICEERDE MONTEURS

Airconditioning in huis is voor ons in Nederland een relatief nieuw begrip. Je ziet steeds meer mensen kiezen voor een airco oplossing in de zomer. Het netwerk van monteurs en opleidingen centra is hier helaas nog niet klaar voor. Het is heel Europa verplicht om een f-gassen certificaat te hebben om met airco’s te mogen werken. Het hele jaar zitten de opleidingen centra volgeboekt om mensen klaar te stomen om aan de slag te kunnen met airco’s. Ook hebben we in Nederland structureel een tekort aan airco units in de zomer. Gelukkig wordt er hard gewerkt om deze uitdaging te lijf te gaan en zien we dat er steeds meer airco monteurs in Nederland  beschikbaar komen.

Het weer verandert in rap tempo

Door de steeds warmere zomers is Nederland zijn de Airco installaties erg in trek. Ze zijn zelfs niet aan te slepen en het is topdrukte in de maanden april, mei juni, juli en augustus. Zodra de eerste dagen boven de 20 graden uit komen merken we dat het extreem druk wordt. Naast het veranderende weer, werken steeds meer mensen vanuit huis. Dit zorgt ervoor dat mensen ook thuis tijdens een werkdag veel klachten ervaren op warme dagen.

Hoe voorkom ik dat ik deze zomer in een te warme slaapkamer moet slapen

Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Ook deze zomer verwachten we weer een top drukte en een krapte aan goede installateurs. In de maanden tot april is het nog relatief rustig en is het vaak mogelijk om binnen 2 weken je airco installatie geplaatst te krijgen. Neem snel contact met ons op en we helpen u graag in het maken van een keuze.

 

Airco Keuzehulp

Beantwoord een paar vragen en wij helpen je graag verder!