STEK gecertifieerde monteurs Gratis projectadvies Betalen na installatie Ook voor onderhoud kunt u bij terecht

Airco vraagbaak

Antwoord op de meest gestelde vragen door airco gebruikers

Ik zie een melding defrosrting (DF)?

Defrosting staat voor ondooien. Je airco unit gaat vaak in deze staat op het moment dat je probeert je woning te verwarmen in de winter. Omdat je buitenunit dan teveel afkoelt en dus bevriest, gaat je aico unit in de ontdooi stand om de buitenunit te ontdooien. De airco gaat vanzelf weer verwarmen zodra de unit is opgewarmt.

Er komen druppels uit mijn binnenunit!

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Op het moment dat het water uit de binnen unit niet afgevoerd kan worden, kan het zijn dat er druppels uit je binnenunit komen. Controleer of er water uit de binnenunit naar buiten komt. Loopt je condensleiding in de grond. Controleer dan of deze niet verstopt is. Als de unit niet waterpas hangt, kan je ook last krijgen van lekkage naar binnen. Ook dit kan je zelf controleren door een waterpas onder de unit te houden. Als de unit niet waterpas hangt zorg er dan voor dat de unit waterpas komt te hangen. De laatste mogelijkheid is dat de unit te hard moet werken. Als je een raam openhoudt en je airco aanzet is de kans groot dat je last krijgt van waterdruppels op de grond. Dit komt doordat de unit koude lucht in de ruimte blaast en er continu nieuwe warme lucht wordt aangevoerd. In deze gevallen kan een unit gaan lekken.

Er komt een vreemde lucht uit mijn airco!

De geur uit je binnen-unit wordt vaak veroorzaakt door schimmels. Deze nestelen zich in de binnen-unit en overleven een seizoen. We zien dit vaak bij units die alleen in de zomer werken. In de zomer wordt vocht onttrokkken aan de ruitme en deze blijft in de unit zitten. In de winter blijft de vocht in de unit zitten en dit leidt tot schimmels. Er zijn schoonmaakmiddelen op de markt om deze geuren uit je unit te krijgen. Lees de gebruiksaanwijzingen goed voordat je aan de slag gaat met de schoonmaakmiddelen. Natuurlijk kan jje ook kiezen voor een onderhoudsbeurt. Neem hiervoor contact met ons op. Wij zorgen er dan in ieder geval voor dat de nare geurtjes uit je airco verdwijnen. 

Mijn airco koelt niet meer goed

Airco’s die niet meer goed koelen kunnen vele oorzaken hebben. Slecht koelende aircos kunnen te maken hebben met het koudemiddel (tekort/vervuild), maar kan ook goed veroozaakt worden door vuil in de binnenunit. Zorg ervoor dat je de filters van je airco goed schoon houdt en controleer de roosters van je binnen en buitenunit minimaal 2 keer per jaar. Als daar de oorzaak niet te vinden is heb je vaak al een monteur nodig om het probleem om te lossen. Om te controleren of er voldoende koudemiddel in het systeem zit moet de unit worden leeggepomt. Vervuild koudemiddel kan je controleren middel een kijkglas in de koudemiddelleidingen. Als je hier geen verstand van hebt kan je er beter van afblijven. Neem contact op met een koudemiddel monteur of neem contact met ons op voor een storingsafspraak. Wij helpen je graag verder.

Ik krijg mijn airco niet verbonden met wifi

Een van de meest voorkomende klachten van klachten met een airco is de verbinding met het wifi netwerk thuis. Een airco verbinden met WiFi kan in veel gevallen leiden tot uitdagingen. Hieronder de meest voorkomende redenen waarom het niet lukt om met wifi te verbinden;

1 Het modem zend een 5ghz signaal uit en je hebt een 2,4 ghz signaal nodig voor de airco. Neem in dit geval contact op met je internet provider om uit te zoeken hoe je met je modem een 2,4 ghz verbinding kan opzetten.

2 De airco unit heeft geen wifi module. Lees de instructies van je aircounit, daarin kan je ook zien waar de wifi unit zit. Controleer of deze ook echt aanwezig is.

3 De WiFi unit in de airco is niet goed aangesloten, Haal de wifi unit uit het apparaat en plaats hem terug. Dit is in veel gevallen de oplossing.

4 De verbindingscyclus is niet afgerond of afgebroken. Vaak moet in deze gevallen de cyclus opnieuw worden opgestart. Begin in dit geval met de unit van het stroom afhalen en herhaal de instructies vanaf het begin.

 

Mijn airco heeft moeite met schakelen tussen warm en koud

Alle airco’s hebben tijd nodig om de schakelen tussen koud en warm. Op het moment dat je wilt schakelen tussen koelen en verwarmen duurt dit gemiddeld 10/15 min. De reden hiervoor is het omdraaien van de stroom van het koudemiddel. Het systeem heeft wat tijd nodig om het koudemiddel om te pompen. Duurt het langer dan 20 min. dan is het verstandig om contact op te nemen met een aircomonteur om te controleren wat er mis gaat.

Airco Keuzehulp

Beantwoord een paar vragen en wij helpen je graag verder!